Садальский Станислав Юрьевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Станислав Садальский
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Станислав Юрьевич Садальский
Çуралнă вăхăт: 1951 çулхи авăнăн 8-мĕшĕ
Çуралнă вырăн: Чкаловское, Патăрьел районĕ, Чăваш Ен, РСФСР, СССР
Гражданлăх: Раççей ялавĕРаççей
Грузи ялавĕГрузи
Професси: СССР, Грузи, Раççей актёрĕ
IMDb: ID 0755409

Станисла́в Ю́рьевич Сада́льский (1951 çулхи çурла, 8, Шăнкăртам, Патăрьел районĕ, Чăваш АССР-ĕ, РСФСР, СССР çуралнă) — совет тата раççей актёрĕ; РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ, Чăваш Грузи халăх артисчĕ.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Станислав Садальски 1951 çулта Патăрьел районĕнчи Шăнкăртам чиркӳ ялĕнче çуралнă. ГИТИСа вĕренме кĕриччен Ярославльти мотор савутĕнче токăрь ĕçне вĕренсе ĕçленĕ, çав хушăрах мотортăвакансен Культура керменĕнче драма ӳнер ăсталăхне ӳстернĕ.

1968—1973 çулсенче ГИТИС-ра вĕреннĕ. 1973—1981 çулсенче Мускаври «Современник» театăрĕнче ĕçлет. Çак театăртан тухса кайсан пĕр хушă «На Юго-Западе» театăрĕнче вылять.

1971 çултанпа кинематографипе питĕ тăтăш çыхăну тытать. Камитлă тата характерлă сăнарсене («Небеса обетованные» Эльдар Рязановăн, «Две стрелы» Алла Суриковăн т. ыт. те) вылять. Станиславăн чи ăнăçлă ролĕсем: «Кирпĕч» (телефильм «Место встречи изменить нельзя»), … («О бедном гусаре замолвите слово» фильм).

Халĕ антрепризăллă спектакльсем лартса вылять.

«Король скандала» кунçулĕллĕ кĕнеке çырнă.

Журналистикăпа тăрмашать. «Скандальские новости» ярăма (рубрикăна) «Экспресс-газета» хаçатра ертсе пырать.

Чыславсемпе парнесем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пултарулăх[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театрти ролĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1970Город первой любвиВладик Сергеев
  2. 1971Телеграммаавланаканни, химчисткăри Русланăн юлташĕ
  3. 1971МальчикиКоля Бирюков
  4. 1973Берега
  5. 1974Три дня в Москве
  6. 1978В день праздника
  7. 1978Кот в мешкеРусланыч
  8. 1979Место встречи изменить нельзяКонстантин Сапрыкин («Кирпич»)
  9. 1979Осенняя историяПотютин
  10. 1980ЛесАлексис, гимназист
  11. 1980Мнимый больнойТома
  12. 1980Мелодия на два голосаДуглас
  13. 1980О бедном гусаре замолвите словоПлетнев
  14. 1981Бедная МашаСемён Перчаткин
  15. 1981Всем спасибо!Рома
  16. 1981Золотые туфелькиПодтяжкин
  17. 1981Немухинские музыканты
  18. 1982Вокзал для двоихвор
  19. 1982Яблоко на ладони
  20. 1983Белые РосыКисель
  21. 1983Гори, гори ясно
  22. 1983ПаркСчастливчик
  23. 1983Торпедоносцыстарший лейтенант Дмитриенко
  24. 1983УникумКитаев
  25. 1983ШурочкаВеткин
  26. 1984Без права на провал-Пётр Колесов, бродячий артист
  27. 1984Невероятное пари, или Истинное происшествие, благополучно завершившееся сто лет назадБрыкович
  28. 1984Осенний подарок фейУшастый
  29. 1984ПетляЗинченко
  30. 1984Чужая жена и муж под кроватьюнеизвестный
  31. 1985Искушение Дон-ЖуанаСганарель
  32. 1985ПротивостояниеЦыпкин
  33. 1985Человек с аккордеоном
  34. 1986И никто на свете…
  35. 1986 — Очень страшная история (к/ст им. Горького)
  36. 1986Полёт в страну чудовищкапрал
  37. 1987 — Моя дорогая…
  38. 1986 — Нужные люди — Павлов
  39. 1988 — Большая игра (Ленфильм)
  40. 1988Дама с попугаемГена Фёдоров
  41. 1988 — Командировка
  42. 1988 — Передай дальше… — Моня Русский
  43. 1988Презумпция невиновностиОзеран
  44. 1989Две стрелы. Детектив каменного векаКрасноречивый
  45. 1989Князь Удача Андреевичархеолог
  46. 1989 — Сердце не камень — Константин
  47. 1990Аферисты
  48. 1990Волки в зоне
  49. 1990Искушение Б.Курдюков-Басаврюк
  50. 1990ПалачВиктор
  51. 1990Провинциальный анекдотСеня
  52. 1990Фуфель (Укртелефильм)
  53. 1990Царская охота (Ленфильм)
  54. 1991Блуждающие звёздыИцык Швалб
  55. 1991Болотная street или Средство против сексаЛёва
  56. 1991Действуй, Маня! (Ленфильм, киностудия «Диапазон»)
  57. 1991Небеса обетованныечастник-фотограф
  58. 1992Детонатор
  59. 1992Невеста из ПарижаФеликс
  60. 1992«Тридцатого» уничтожить!«Четвёртый»
  61. 1993 — Золотой туман — Борис
  62. 1993 — Кодекс бесчестия — следователь
  63. 1994Весёленькая поездкаВовчик
  64. 1994На кого Бог пошлётпрофессор Хлюздин
  65. 1997 — Корабль двойников
  66. 1997Лечение по доктору ЛоховскомуФоля
  67. 1997Покинутая
  68. 1998Любовь злаКорабельниковăн ашшĕ
  69. 2000Убойная силапрокурор
  70. 2002Лавина
  71. 2003Колхоз интертейнментПаскаль, «Мосфильм» директорĕ
  72. 2004Узкий мостКрикунов
  73. 2004На вираже
  74. 2004Бандитский ПетербургБутов
  75. 2004Три мушкетёраЛя Шене
  76. 2004Даша Васильева 3Костик
  77. 2005Тайский вояж СтепанычаВаха Воркутидзе
  78. 2005Новогодний киллерКишечников
  79. 2006Испанский вояж СтепанычаВаха Воркутидзе
  80. 2006Парк Советского периода
  81. 2008ВоротилыОрганизатор концертов «Технологии»
  82. 2008Высшая мераМарик
  83. 2008Улыбка Бога, или Чисто одесская история

Мультфильмсене сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Указ Президиума Верховного Совета РСФСР от 25 января 1991 г. «О присвоении почетного звания „Заслуженный артист РСФСР“ Садальскому С. Ю.»

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]