Куравлёв Леонид Вячеславович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Леонид Куравлёв
Çуралнă чухнехи ят: Леонид Вячеславович Куравлёв
Çуралнă вăхăт: 1936, юпа, 8
Çуралнă вырăн: Мускав, СССР
Гражданлăх: СССРFlag of the Soviet Union.svg СССР, Раççей ФедерацийĕFlag of Russia.svg Раççей Федерацийĕ
Професси: актёр
Карьера: 1959 — хальхи вăхăтчен
IMDb: ID 0475610

Леони́д Вячесла́вович Куравлёв (1936 çулхи юпа, 8) — совет, раççей театрпа кино артисчĕ, РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ (1965), РСФСР халăх артисчĕ (1976).

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Леонид Куравлёв Мускавра 1936 çулхи юпан 8-мĕшĕнче çуралнă. Ача чухнех ашшĕне çухатнă, 1941 çулта Леонидăн амăшне суйса айăплавпа Çурçĕре, Мурман облаçĕнчи Зашеек паçулккине янă, унта вăл ывăлĕпе пĕрле темиçе çул пурăннă.[1]

Шкулра Леонид аванах вĕренеймен. Уйрăмах вăл тĕрĕс ăслăхсен — математикăпа, химипе тата физикăпа ăнкартса тăрăшайман. Хăй Куравлёв асилнипе, çакă профессие суйласа илме пулăшнă. Аппăшĕ, шӳтлесе, ăна шкул хыççăн ВГИКа вĕренме кĕме сĕннĕ — унта вăл çăмăллăнах кĕрет: Леонид кăмăлламан пĕр предметпа та экзамен тытмалла мар.

Апла пулин те, тӳрех Куравлёв вĕренекенсен йышне кĕреймест. 1953 çулта вăл «Оптик» мускав артель ĕçе вырнаçать. 1955 çулта тинех ВГИКăн актёр уйрăмĕн студенчĕ пулса тăрать, Борис Владимирович Бибиковăн курсĕнче ăсталăха вĕренет.

Синематографа Леонид Куравлёв студент чухнех кĕрет, 1960 çулта вăл Камушкин матрос рольне Михаил Швейцерăн «Мичман Панин» истори-революци фильмĕнче вылять. Çав хушăрах Куравлев Василий Шукшинăн «Из Лебяжьего сообщают» диплом фильмĕнче ӳнерленет.
«Белый попугай» телекăрама хутшăннă.

Куравлёв — хевтеллĕ характер артисчĕ, эпизод ăсти. Унăн амплуа — айван çын, усал çын, кулăшла вăрă. Чи паха ролĕсем — Пашка Колокольников ("Живет такой парень", В. Шукшин), Хома Брут («Вий», А. Птушко), Володька Завитушкин («Не может быть»), Жорж Милославский («Иван Васильевич меняет профессию», Л. Гайдай), Копченый («Место встречи изменить нельзя», С. Говорухин), Шура Балаганов («Золотой телёнок», М. Швейцер), Афанасий Борщов («Афоня»).

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1959Сегодня увольнения не будет - солдат
  2. 1960Мичман Панинматрос Камушкин
  3. 1960Из Лебяжьего сообщают - Громов
  4. 1961Водил поезда машинистЯша, помощник машиниста
  5. 1961Когда деревья были большимиЛёня
  6. 1961Две жизни
  7. 1961Любушка
  8. 1962Третий тайм
  9. 1963Крыса на подносе
  10. 1964Живёт такой парень [[Файл:Живёт такой парень фильм плакат.jpg|200px|right|thumb|Плакат фильма «Живёт такой парень»]] — Пашка Колокольников
  11. 1964Всё для вас
  12. 1964Непридуманная историяКостя
  13. 1965Время, вперёд!Корнеев
  14. 1965Ваш сын и братСтепан
  15. 1966Такой большой мальчик
  16. 1966Старшая сестраВолодя
  17. 1967ВийХома Брут
  18. 1967Без свидетелей
  19. 1968Золотой телёнокШура Балаганов
  20. 1968Урок литературыСавелий
  21. 1968Мужской разговор
  22. 1968Любовь Серафима Фролова
  23. 1968Крах
  24. 1969Я его невеста
  25. 1969Неподсуден
  26. 1969Гори, гори, моя звездакомиссар Сердюк
  27. 1969День и вся жизнь
  28. 1970Семь невест ефрейтора Збруевасеминарист
  29. 1970НачалоАркадий
  30. 1970Карусельприказчик Николай Тимофеевич
  31. 1970Два дня чудеспапа
  32. 1970Баллада о Беринге и его друзьях
  33. 1970Поздний ребёнок
  34. 1971Молодыеновосел
  35. 1971Мальчики
  36. 1971Освобождение. Последний штурмСвязист
  37. 1971Седьмое небо
  38. 1971Ход белой королевы
  39. 1972Двенадцать месяцевстарый солдат
  40. 1972Жизнь и удивительные приключения Робинзона КрузоРобинзон Крузо
  41. 1973Пётр Рябинкин
  42. 1973Семнадцать мгновений весныАйсман
  43. 1973Нейлон 100 % Гурьянов
  44. 1973Иван Васильевич меняет профессиюЖорж Милославский
  45. 1973Эта весёлая планетаинопланетянин Игрек
  46. 1974Лев Гурыч Синичкин
  47. 1974Кыш и Двапортфеля
  48. 1974Свой пареньновосёл
  49. 1974Северная рапсодия
  50. 1975Мечтать и жить
  51. 1975Не может быть!Володя Завитушкин
  52. 1975АфоняАфанасий Борщов
  53. 1975Соло для слона с оркестром
  54. 1975Бегство мистера Мак-Кинли
  55. 1975Повторная свадьба
  56. 1975Последняя жертва
  57. 1975Ау-у!
  58. 1976Безотцовщина
  59. 1976Приключения Травки
  60. 1976Развлечение для старичков
  61. 1976Тимур и его командаГеоргий Гараев, дядя Тимура
  62. 1976Ты — мне, я — тебе!Иван Сергеевич Кашкин/Сергей Сергеевич Кашкин (Сергея озвучивал Юрий Саранцев)
  63. 1977Миминопрофессор Хачикян
  64. 1977Инкогнито из Петербургапочтмейстер Иван Кузьмич Шпекин
  65. 1977Смешные люди!Денис Григорьев
  66. 1977Счёт человеческий
  67. 1977Самый красивый конь
  68. 1978Живите в радости
  69. 1978По улице комод водили
  70. 1978Пока безумствует мечта - отец Илья
  71. 1978Целуются зори
  72. 1979Безответная любовь
  73. 1979Шла собака по роялюНиколай Канарейкин
  74. 1979Суета суетВолодя
  75. 1979Место встречи изменить нельзяКопчёный
  76. 1979Пена
  77. 1979С любимыми не расставайтесь
  78. 1979Фрак для шалопая
  79. 1980Маленькие трагедииЛепорелло и Прохоров
  80. 1980Глубокие родственники - Толик
  81. 1980Дамы приглашают кавалеров
  82. 1980За спичкамиработник
  83. 1981Бешеные деньгиВасилий
  84. 1981Мы, нижеподписавшиесяЛеонид Шиндин
  85. 1981Из жизни фруктов
  86. 1982Берегите мужчин!Владимир Борисович Радионов, муж Марфы
  87. 1982Ищите женщинуинспектор Гранден
  88. 1982Не было печали
  89. 1982Просто ужас
  90. 1982Свадебный подарок
  91. 1983Демидовы
  92. 1983Витя Глушаков — друг апачейдядя Аркадий
  93. 1983Мы из джазаначальник в «Ассоциации пролетарских музыкантов»
  94. 1983Миргород и его обитатели
  95. 1984Трест, который лопнулфермер Эзра Планкетт
  96. 1984Медный ангелЛарсен, местный профессор
  97. 1984Прежде чем расстаться
  98. 1984Человек-невидимкаМарвел
  99. 1984ТАСС уполномочен заявить…Зотов
  100. 1985Змеелов
  101. 1985Искренне Ваш
  102. 1985Самая обаятельная и привлекательнаяДятлов
  103. 1985Опасно для жизни!Спартак Молодцов
  104. 1985Пять минут страха
  105. 1986Левша! - император Александр I
  106. 1986Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Двадцатый век начинаетсянимĕç агенчĕ фон Борк
  107. 1986На златом крыльце сиделикороль Амфибрахий
  108. 1987Загон
  109. 1987Первая встреча — последняя встреча
  110. 1987Эсперанса
  111. 1987Раз на раз не приходитсяФёдор Романов
  112. 1987Мы ваши детиДемидов Виктор Павлович
  113. 1987Шантажист - Федор Семеныч
  114. 1988Житие Дон Кихота и Санчо - Самсон Карраско
  115. 1988Ёлки-палки!электрик Володя
  116. 1988Запретная зона
  117. 1988Презумпция невиновности
  118. 1988Пусть я умру, Господи - Куравлев (камео)
  119. 1989Бейбарс
  120. 1989Вход в лабиринтХлебников
  121. 1989Лестница
  122. 1989Несрочная весна Хозяин
  123. 1989Оно
  124. 1990Частный детектив, или Операция «Кооперация»редактор газеты
  125. 1990Самоубийца - Калабушкин
  126. 1991Агенты КГБ тоже влюбляются - Иван Харитоныч
  127. 1991Встретимся на Таити - Шнайдер
  128. 1991Как живёте, караси?
  129. 1992Детонатор
  130. 1992Контрабандист
  131. 1992На Дерибасовской хорошая погода, или На Брайтон-бич опять идут дождиПрезидент СССР М. С. Горбачёв
  132. 199230-го уничтожить - Крот
  133. 1993Зачем алиби честному человеку?
  134. 1993Кодекс бесчестия - Холин
  135. 199?Чертовы куклы - Томпсон
  136. 1994Мастер и МаргаритаНиканор Иванович Босой
  137. 1994Русское чудо - Сеня
  138. 1994Русский счет - майор, ШӖП пуçлăхĕ
  139. 1994Призрак дома моегодомовой
  140. 1994Простодушный - епископ
  141. 1995Барышня-крестьянкапомещик Муромский
  142. 1995Ширли-мырлиамериканский посол
  143. 1997Старые песни о главном-2рабочий-платник
  144. 1998Старые песни о главном-3Жорж Милославский
  145. 1999Сибирский цирюльниквахмистр Букин
  146. 2000Воспоминания о Шерлоке ХолмсеФон Борк
  147. 2000Новый год в ноябреКудряшко
  148. 2001 - 2005Сыщики - Лютиков
  149. 2001Серебряная свадьба - çыравçă
  150. 2001Сага о булгарах
  151. 2002БригадаШÇМ генералĕ
  152. 2002Если невеста ведьма - профессор
  153. 2002Железнодорожный романсЧуток, пуйăс пуçлăхĕ
  154. 2002Стрела любви - проводник
  155. 2003Европейский конвойгенерал Остапчук
  156. 2005Евлампия Романова 2 - Михаил Галин, издатель
  157. 2005Двое у ёлки, не считая собаки
  158. 2005Улицы разбитых фонарей. Менты-6 (телесериал)полковник Ершов Андрей Петрович
  159. 2005Охота на изюбря - Сокольский
  160. 2005Турецкий гамбитМайор
  161. 2006Была не была
  162. 2006Улицы разбитых фонарей. Менты-7 (телесериал)полковник Ершов Андрей Петрович
  163. 2007Улицы разбитых фонарей. Менты-8 (телесериал)полковник Ершов Андрей Петрович
  164. 2009Книга мастеровбарин
  165. 2010Наполеон капут! (ĕçре)

Мультфильмсене сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Кăсăк фактсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]