Тӗнчери патшалӑхсен списокӗ

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску

2016 ҫул майӑн 193-мӗшӗ патшалӑх ООН членӗ пекех ӳкрӗ. Патшалӑхӑн тата паллӑ ҫыннисем — Ватикан членӗ мар, пӗтӗм тӗнчери право субъекчӗн статусӗ пур. Патшалӑх тата Еврооюзӑн пахалӑхӗсене Конфедерацисем турттарассине, анчах тӗнчери право пахалӑхӗпе пӑхса тухмаҫӗ. Вун-вун патшалӑх пӗрлӗхсем-никама пӑхӑнман патшалӑхсен факчӗ, анчах тавлашулӑ статус мар е ытти патшалӑхсен лайӑх енӗсем ҫинчен пӗлтерни.


Патшалӑх статусӗ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

А[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Австрали Союз
  2.  — Австри Президент
  3.  — Азербайджан Президент
  4.  — Албани Президент
  5.  — Алжир пӳлӗмӗ Халӑх Демократиллӗ Республики
  6.  — Англа Президент
  7.  — Андорра Княжество
  8.  — Антигуапа Барбуда
  9.  — Аргентина Президент
  10.  — Армени Президент
  11.  — Афганистан Ислам Республики

Ҫ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Б[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Багам утравӗсем Туссем
  2.  — Бангладеш Республикӑра Пурӑнакансем
  3.  — Барбадос
  4.  — Бахрейна Мурмлакт
  5.  — Беларусь Президент
  6.  — Белиза
  7.  — Бельги Патшалӑх
  8.  — Бенин Президент
  9.  — Болгари Президент
  10.  — Боливи Патшалӑх Нумай нациллӗ
  11.  — Бруней-Патшалӑх парусалӗсене
  12.  — Буркин Фасо
  13.  — Бурунди Президент
  14.  — Бутан Патшалӑх

В.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Вануата Президент
  2.  — Ватикан
  3. Великобританири тата Ҫурҫӗр Ирландири пӗрлешӳллӗ Патшалӑхсем
  4.  — Венгрла Президент
  5.  — Венесуэла Боливариан Президенчӗ
  6.  — Вьетнам Социализмла Республика

Г[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Габон Президент
  2.  — Гаити Президент
  3.  — Гайа Коопераци Президенчӗ
  4.  — Гамби Президент
  5.  — Гана Президент
  6.  — Гвемал Президент
  7.  — Гвинея Президент
  8. Германи
  9.  — Грузи
  10. Районти Гвинейӑсем Республика

Д[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Дани Патшалӑх
  2.  — Джибути Президент
  3.  — Домник Туссем
  4.  — Доминиканла

З[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Замби Президент

И.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Израиль Патшалӑх
  2.  — Индонези Республика
  3.  — Пирӗн Культура Мӗнле Аталанать
  4. Инди Президент
  5.  — Исламский Иран Президент
  6.  — Ирланди
  7. Инди Президент
  8. Ирак Президент
  9.  — Исланди Президент
  10.  — Испани Патшалӑх
  11.  — Итали Президент
  12.   — Йемен Президент

Й[тӳрлет | кодне тӳрлет]

К[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Кабо-Верде Җөмһүрияте
  2.  — Казакъстан Җөмһүрияте
  3.  — Камбоджа Патшалыгы
  4.  — Камерун Җөмһүрияте
  5.  — Канада
  6.  — Вӑрман касакан Патшалӑх
  7.  — Катар Дәүләте
  8.  — Кения Җөмһүрияте
  9.  — Кипр Җөмһүрияте
  10.  — Кыргызстан Җөмһүрияте
  11.  — Кирибати Җөмһүрияте
  12.  — Китай
  13.  — Комор Утраулары
  14.  — Конго
  15.  — Кондурас Президент
  16.  — Конго
  17.  — Колумбия Җөмһүрияте
  18.  — Корея Халык Демократик Җөмһүрияте
  19.  — Коста-Рика Җөмһүрияте
  20.  — Кот-д’Ивуар Җөмһүрияте
  21.  — Көнчыгыш Тимор Демократик Җөмһүрияте
  22.  — Көньяк Корея
  23.  — Көньяк Судан
  24.  — Куба Җөмһүрияте
  25.  — Күвәйт Дәүләте

Л.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Лаос Халӑх Демократиллӗ Республика
  2.  — Латви Президент
  3.  — Либери Президент
  4.  — Ливан Президент
  5.  — Арабри Социализмлӑ Дамахирис Ливийӗн Аслӑ Халӑхӗ
  6.  — Литовски Республика
  7.  — Лихтенштейн Княжество
  8.  — Люксмбург Аслӑ Официаллӑ

М[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Маврик Президент
  2.  — Ислам Мавритан Испанийӗ Президент
  3.  — Мадагаскар Президент
  4.  — Македони Президент
  5.  — Малави Президент
  6.  — Малайзи
  7.  — Пӗчӗк ача Президент
  8.  — Вӗсем Мальдив Президент
  9.  — Ача Президент
  10.  — Марко Патшалӑх
  11.  — Утравсен Маршалӗ Республика
  12.  — Мексикӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчен
  13.  — Микронези Федераци Штатӗсем
  14.  — Египет Араб Президенчӗсем
  15.  — Мозамбик Президент
  16.  — Молдова Президент
  17.  — Монако Княжество
  18.  — Монголи
  19.  — Монтенегро Президент
  20.  — Мьянма Союз

Н[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Испани Намиб Президент
  2.  — Нару Президент
  3.  — Непал Федераци Демократи Республики
  4.  — Нигери Президент
  5.  — Нигери Федераци Республики
  6.  — Нидерландсем Патшалӑх
  7.  — Никарагуа Президент
  8.  — Ҫӗнӗ Зеланди
  9.  — Норвеги Патшалӑх

О.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Омана Солтаната

П[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Пакстан Ислам Республики
  2.  — Палата Республика
  3.  — Панама Президент
  4.  — Никама пӑхӑнмасӑр Ҫӗнӗ Гвинея Историйӗ Патшалӑх
  5.  — Парагвай Президент
  6.  — Перу Президент
  7.  — Польша Президент
  8.  — Португали Президент

Р.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Раҫҫей Федерацийӗ
  2.  — Руда Президент
  3.  — Румыни

С.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Эль-Сальвадор Президент
  2.  — Самоа Пӑхӑнман Патшалӑх
  3.  — Сан-Марино Президент
  4.  — Сан-Томра Демократи Республики
  5.  — Саула Арави Патшалӑх
  6.  — Свазиленд Патшалӑх
  7.  — Сейшель Утравӗсем Президент
  8.  — Сенегал Президент
  9.  — Сент-Винсентпа Гренадиннар
  10.  — Сент-Невис Федераци
  11.  —Словаки Президент Департамент Сент-Люҫҫа
  12.  — Серби Президент
  13.  — Сингапур Президент
  14.  — Ҫурални Араб Республики
  15.  — Словаки Президент
  16.  — Сӑмах майлашӑвӗсем Президент
  17.  — Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенче
  18.  — Утрав сулейманӗ
  19.  — Иккӗлентернӗ Президент
  20.  — Судана Президент
  21.  — Суринам Президент
  22.  — Нуэво-Служба Сьерри Президент

Т[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Таджикистан Президент
  2.  — Тайланд Патшалӑх
  3.  — Танзани Пӗрлешӳ Президенчӗсем
  4.  — Лешне Президент
  5.  — Тонга Патшалӑх
  6.  — Тринидад тата Тобаго президент
  7.  — Тыл Меслечӗ
  8.  — Тунис Президент
  9.  — Туркмени
  10.  — Турккӑ ҫынни Президент

У[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Уганда Президент
  2.  — Украина
  3.  — Хӗвелтухӑҫ Ятламалли вырӑн Президент

П[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Тӗп Африка
  2.  — Узбекистан Президент

Ф.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Федеративлӑ Бразили Президент
  2.  — Фиджи президент утравӗсем
  3.  — Филиппенко Семинар-Канашлу Президент
  4.  — Финлянди Президент — Францире Президент

Х[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Хорвати Президент
  2.  — Хӗлбабви Президент

Ч.[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Чад Президент
  2.  — Чехла Республика
  3.  — Чили Президент

Ш[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Швейцарски Конфедераци
  2.  — Швеци Патшалӑх
  3.  — Шри-Ланка Демократиллӗ Социализмлӑ Республика

Э[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Эквадор Президент
  2.  — Гвинея Экваторалӗ Президент
  3.  — Эфиопи Членӗ Патшалӑх
  4.  — Эстони Президент
  5.  — Эфиопи Федераци Демократи Республики
  6.  — Кӑнтӑр-Африкӑра

Ю[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Тутарстан Юнанӗ Республика

Я[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1.  — Ямайка
  2.  — Япони

Ҫӗршывсенчен нумайӑшӗ урӑх ҫӗршывсене йышӑнмасть[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Crystal Project viewmag.png Çавăн пекех пăхăр: Танылмаган дәүләтләр.
  1. Шаблон:Байрак Абхази (абхазин малтанхи сӑмахӗнче нумай ҫӗршыв Шаблон:БайракГрузи пӗр пайӗ мӗнле шутлать)
  2. Шаблон:Байрак Вазиристан (вазиристаннӑн нумай ҫӗршывӗсем Шаблон:БайракПакистанран пӗр пайӗ мӗнле шутлать)
  3. Шаблон:Байрак Чалӑшшӑн (Нумай ҫӗршывран. Шаблон:Байрак Серби пӗр пайӗ мӗнле шутлать)
  4. Шаблон:Байрак Тусем карабахӗсем (нумай ҫӗршывра ту Карабахӗсем Шаблон:Байрак Азербайджан пайла шутлать)
  5. Шаблон:Байрак Пӗтӗм Днестр (Нумай ҫӗршыв днестрӗ Шаблон:Байрак Молдави пайла шутлать)
  6. Шаблон:Байрак Ҫурҫӗр Кипрӗ (Нумай ҫӗршывра ҫурҫӗр Кипрӗ Шаблон:Байрак Кипра пӗр пайӗ мӗнле шутлать)
  7. Шаблон:Байрак Пружинӑран (час-часах виртуаллӑ патшалӑх ятлӑ
  8. Шаблон:Байрак Сумиленд (официаллӑ Шаблон:Байрак Иккӗленнӗ чаҫ)
  9. Шаблон:Байрак Тайвань е президент Китайӗ (нумай патшалӑх енчен Шаблон:Байрак КНРӑ) мӗншӗн тесен шӑпа шутланать)
  10. Шаблон:Байрак Кӑнтӑр Осети (патшалӑхсенчен ытларахӑшӗ Шаблон:Байрак Грузи Патӗнче вӑл ҫапла шутланать)
  1. Флетечин (уйрӑм ҫын Шаблон:Байрак <url> Израиль оккупаципе созывсем)
  2. Араб Демократи Республикин Сахӑрӗ (Шаблон:Байрак Марко оккупаци йӗркипе)

См.[тӳрлет | кодне тӳрлет]