Патшалăхсен лаптăка кура йĕркеленĕ ят-йышĕ

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску

Лаптăксем шутне шалти шывсем (кӳлĕсем, юханшывсем, водохранилищесем) шучĕпе пĕрле панă.

Лаптăкĕсемпе йĕркеленĕ патшалăхсен списокĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

ПозПатшалăхЛаптăкĕ (км²)
1Раççей17 075 200
2Канада9 976 140
3Америкăн Пăрлешӳллĕ Штачĕсем9 629 091
Америкăн Самоа199
Бейкер, утрав1
Гуам549
Ховланд утравĕ1
Джарвис4
Джонстон атоллĕ3
Кингман рифĕ Reef1
Мидуэй атоллĕ6
Невасса утравĕ5
Çӳрçер Мариан утравĕсем477
Пальмир атоллĕ12
Пуэрто-Рико9104
Америкăн Виргин утравĕсем352
Уэйк утравĕ6
Пĕтĕмпе9 639 810
4КХР (континент пайĕ)9 596 960
Гонконг1092
Макао25
Пĕтĕмпе9 598 077
5Бразили8 511 965
6Австрали7 686 850
Ашмор тата Картир утравĕсем5
Раштав утравĕ135
Кокос утравĕсем (Килинг)14
Коралл тинĕсĕн утравĕсем3
Heard Island and McDonald Islands412
Норфолк, утрав34
Пĕтĕмпе7 687 453
7Инди3 287 590
8Аргентина2 766 890
9Казахстан2 727 300
10Судан2 505 810
11Алжир2 381 740
12Конго Демократиллĕ Республики2 345 410
13Сауд Аравийĕ2 218 000
14Мексика1 972 550
15Индонези1 904 556
16Ливи1 759 540
17Иран1 648 000
18Монголи1 565 000
19Перу1 285 220
20Чад1 284 000
21Нигер1 267 000
22Ангола1 246 700
23Мали1 240 000
24Кăнтăрти Африка Республики1 219 912
25Колумби1 138 910
26Эфиопи1 127 127
27Боливи1 098 580
28Мавритани1 030 700
29Египет1 001 450
30Танзани948 087
31Нигери923 768
32Венесуэла912 050
33Намиби825 418
34Пакистан803 940
35Мозамбик801 590
36Турци780 580
37Чили756 950
38Замби752 614
39Мьянма678 500
40Афганистан647 500
41Сомали637 657
42Африкăн Центр Республики622 984
43Украина603 700
44Ботсвана600 370
45Мадагаскар587 040
46Кени582 650
47Франци547 030
Басс утравĕсем0,2
Клиппертон утравĕ6
Европа утравĕ28
Францин Кăнтăр тата Антарктика Çĕрĕсем7829
Франци Гвианы91 000
Франци Полинезиĕ4167
Глорьёз утравĕ5
Гваделупа1780
Juan de Nova утравĕ4
Мартиника1100
Майотта утравĕ374
Çĕнĕ Каледони19 060
Реюньон2517
Сен-Пьер тата Микелон242
Тромлен утравĕ1
Wallis and Futuna274
Пĕтĕмпе675 417
48Йемен527 970
49Таиланд514 000
50Испани504 782
51Туркменистан488 100
52Камерун475 440
53Папуа Новая Гвинея462 840
54Швеци449 964
55Узбекистан447 400
56Марокко446 550
Хĕвеланăç енчи Сахара266 000
Пĕтĕмпе712 550
57Ирак437 072
58Парагвай406 750
59Зимбабве390 580
60Япони377 835
61Германи357 021
62Конго Республики342 000
63Финлянди337 030
64Малайзи329 750
65Вьетнам329 560
66Норвеги324 220
Буве, утрав58
Ян Майен373
Шпицберген62 049
Пĕтĕмпе386 700
67Кот-д'Ивуар322 460
68Польша312 685
82Оман309 500
69Итали301 230
70Филиппин300 000
71Эквадор283 560
72Буркина-Фасо274 200
73Çĕнĕ Зеланди268 680
Кук утравĕсем240
Ниуэ260
Токелау10
Пĕтĕмпе269 190
74Габон267 667
75Гвиней245 857
76Великобритани244 820
Ангилья102
Инди океанĕн Британи çĕрĕсем60
Британин Виргин утравĕсем153
Бермуд утравĕсем53
Кайман утравĕсем262
Фолкленд (Мальвин) утравĕсем12 173
Гибралтар6
Гернси78
Мэн утравĕ572
Джерси116
Монтсеррат102
Питкерн утравĕсем47
Çвятуй Елана утравĕ410
Кăнтăр Георги тата Кăнтар Сандвичев утравĕсем3903
Тёркс тата Кайкос утравĕсем430
Пĕтĕмпе263 287
77Гана238 540
78Румыни237 500
79Лаос236 800
80Уганда236 040
81Гайана214 970
83Беларуси207 600
84Кыргызстан198 500
85Сенегал196 190
86Сири185 180
87Камбоджа181 040
88Уругвай176 220
89Тунис163 610
90Суринам163 270
91Бангладеш144 000
92Таджикистан143 100
93Непал140 800
94Греци131 940
95Никарагуа129 494
96Эритри121 320
97КХДР120 540
98Малави118 480
99Бенин112 620
100Гондурас112 090
101Либери111 370
102Болгари110 910
103Гватемала108 890
104Исланди103 000
105Куба100 860
106Кăнтăр Корея98 480
107Венгри93 030
108Португали92 391
109Иордани92 300
110Серби88 361Включая Косово
111Азербайджан86 600
112Австри83 858
113Арабсен Пĕрлешӳллĕ Эмиратсем82 880
114Чехи78 866
115Панама78 200
116Сьерра-Леоне71 740
117Ирланди70 273
118Грузи69 700
119Шри-Ланка65 610
120Литва65 200
121Латви64 589
122Того56 785
123Хорвати56 542
124Босни тата Герцеговина51 129
125Коста-Рика51 100
126Словаки48 845
127Доминикан Республики48 730
128Бутан47 000
129Эстони45 226
130Дани43 094
Фарер утравĕсем1399
Гренланди2 166 086
Пĕтĕмпе2 210 579
131Нидерландсем41 526
Аруба193
Нидерландин Антиль утравĕсем960
Пĕтĕмпе42 679
132Швейцари41 290
133Гвиней-Биссау36 120
134Китай республики (Тайвань, Quemoy, Matsu)35 980
135Молдави33 843
136Бельги32 545
137Лесото30 355
138Армени29 800
139Албани28 748
140Соломон утравĕсем28 450
141Экватор Гвинеи28 051
142Бурунди27 830
143Гаити27 750
144Руанда26 338
145Македони25 333
146Белиз22 966
147Джибути22 000
148Эль-Сальвадор21 040
149Израиль20 770
Сектор Газы360
Хĕхеланăç енчи Иордан çыранĕ5860
Пĕтĕмпе26 990
150Словени20 253
151Фиджи18 270
152Кувейт17 820
153Свазиленд17 363
154Хĕвелтухăç енчи Тимор14 874
155Багама13 940
156Хурату13 812
157Вануату12 200
158Катар11 437
159Гамби11 300
160Ямайка10 990
161Ливан10 452
162Кипр9 250
163Бруней5770
164Тринидад тата Тобаго5128
165Кабо-Верде4033
166Самоа2860
167Люксембург2586
168Комор утравĕсем2170
169Маврики1860
170Сан Томе тата Принсипи1001
171Доминика754
172Тонга748
173Кирибати717
174Микронези702
175Сингапур692,7
176Бахрейн665
177Сент-Люси620
178Сейшель утравĕсем455
179Андорра468
180Палау458
181Антигуа тата Барбуда442
182Барбадос430
183Сент-Винсент тата Гренадина389
184Гренада340
185Мальта316
186Мальдивă300
187Сент-Китс тата Невис261
188Маршалл утравĕсем181
189Лихтенштейн160
190Сан-Марино61,2
191Тувалу26
192Науру21
193Монако1,95
194Ватикан0,44

Çавăн пекех пăхăр[тӳрлет | кодне тӳрлет]